Sunday 9 February 2014

Hamburg, 2. Gün.



Sabah saat 5te uyanmak zor olmuştu tabi, yarı uyuklayarak bulunduğumuz yerden S31 metro ile Altonaya, oradan da Neugraben yönüne giden S3 metroya binip, Königstrazede indik. Fischmarkt yönünü gösteren çıkışı kullandık fakat çıkınca ne tarafa döneceğimizi gösteren bir işaret olmadığından birine sorduk. Metrodan çıktığınızda sağa dönüp yürüyün (Königstraze yolu) yol önce sağa doğru kıvrılıyor sonra karşınıza çıkan lambalardan karşıya geçin, yolun aşağısında, liman da balık pazarının ışıklarını hemen fark edeceksiniz zaten.
Liman
Biraz cumartesi gecelerinin noktaland
ığı yer gibi geldi bana, oldukça büyük bir pazardı. Meyve dolu sepetler, sebzeler, hediyelikler ve asıl balık büfeleri tabi. Çeşit çeşit, mis gibi, üstelik 2 - 2,5 ya tazecik, lezzetli balıkları tatmadan dönmek olmazdı tabi Hamburgtan. Hafif yağmur da çiselemeye başlamıştı ki müziğin
Balık ekmekler
geldi
ği yöne doğru yürüdük, yarı kapalı bir salonda yeme içme tezgahları, sahne de canlı müzik, pistte ve masaların arasında dans eden insanlar, sabahın o saatinde ummadığımız şekilde her şey çok güzel gelmişti bize. Mutlulukla ayrıldık oradan eve dönüp biraz daha uyuduk. İkinci günümüzü Holstenstrde gezinerek, grafitileri fotoğraflayıp, kafelerinde kahvemizi içerek, sakin geçirdik. Bu arada arkadaşlarımız, önceki gün gözümüze çarpan journeyman lerin burada Zimmermann olarak
journeyman
tan
ındığını söyledi. Kadın-erkek marangozlar, okullarını bitirdikten sonra 3 yıllık staj sürelerini ifade etmek üzere siyah ve beyazdan oluşan özel giysiler giyiyor, etraflarından gelecek maddi desteği kabul ediyor, bu sürecin sonunda işini icra etmeye başlıyormuş. Sokakları gezerken, aralarında pembe tavşan kıyafeti giymiş bir grup erkeğin de  özel bir anlamı olup olmadığını sorduk arkadaşlarımıza gülerek, evet var dediler: Evlenmeden önce damada arkadaşları tarafından verilen çılgınca görevlerden biri olduğunu muhtemelen pembe tavşan giyimli gencin ertesi gün evleneceğini söylediler. Hatta geçen aylarda elinde ki not defterine, 100 tane kırmızı don giyen kadın ismi yazması istenmiş utangaç bir damada tanık olmuşlar, o özür dileyerek soru sormaya çalıştıkça arkadaşları katıla katıla gülüyorlarmış.
Gün içinde rezervasyonumuzu yaptırdığımız Susannenstrassedeki Mikawa Sushibar da akşam yemeği olarak leziz suşilerimizi gayet uygun bir fiyatla, afiyetle yedik.  

No comments:

Post a Comment